- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 400 |
Paprika žlutá | 100 |
Rajčata Cherry | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Kukuřice sterilovaná průměr | 40 |
Klíčky fazole Mungo sterilované (Bonduelle) | 10 |
Klasik jogurt bílý (Olma) | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1827 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 457 kJ
Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Žlutou papriku (dle velikosti i půlku) nařežeme na jemné nudličky. rajčátka nakrájíme na osminky. Vejce uvařená natvrdo nakrájíme nadrobno. Kukuřici scedíme. Kedlubny opláchneme, oloupeme. Odřízneme vršek a střed kedlubny vydlabeme. Tento vnitřek nakrájíme nadrobno. Vložíme do misky, přidáme nakrájenou papriku, rajčátka, kukuřici,klíčky (fazolové či sojové), vejce a jogurt. Vše dle chuti osolíme a opepříme. Zlehka zamícháme. Kedlubnové mističky naplníme zeleninovým salátem a dáme vychladit. Před podáním zdobíme lístky řeřichy nebo mladými lístečky z vrcholu kedlubny.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.